Informasjon om Tasta-barnehagene

Velkommen til Tastabarnehagene!

Tastabarnehagene er en kommunal virksomhet som ble etablert 01.01.2020 og består av seks veletablerte barnehager lokalisert fra indre Tasta til ytre Tasta.
Disse er: 
Eskeland barnehage
Gullfaks barnehage
Barnehagen Tasta
Smiene barnehage
Smietunet barnehage
Vardeneset barnehage 

Hver barnehage har 4 avdelinger. Smietunet barnehage har en ressursavdeling. Alle barnehagene har godkjente uteområder med plass til lek og læring.   

Det er tett samarbeid mellom barnehagene i virksomheten. Vi har et felles lederteam og mange andre felles treffpunkt som planleggingsdager, personalmøter og ulike komitéer. Vi har høy grad av pedagogtetthet og barnehagene har en høy prosentandel med barne- og ungdomsarbeidere og fagarbeidere. Tastabarnehagene tar imot lærlinger, barnehagelærerstudenter og skolelever gjennom hele året.  

Vi er opptatt av å gi barna et godt pedagogisk tilbud hvor barnets utvikling, trivsel og trygghet står i fokus.     
I Tastabarnehagene serverer vi 3 måltider i barnehagen; frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Vi er opptatt av at barna skal få sunn og variert mat basert på norske kostholdsråd. Vi ser på måltidene som en viktig læringsarena, og personalet skal legge til rette for at måltidet blir en fin stund med gode samtaler.  

Det er kort vei til fine turområder for alle barnehagene, med grøntområder, skog og sjø. Vi benytter oss av nærområdene gjennom hele året til ulike prosjekter og til turer. Naturen er med på å gi barna felles opplevelser og vi ønsker å lære barna å være aktive og bli glad i naturen. Vi er opptatt av å gi barn kunnskap om naturen og nærmiljøet og at barna skal føle tilknytning til nærområdet sitt.