Vågsbygdveien 63 4622 Kristiansand Vis på kart
mtotfls
02030405060708
30310102030405

Vi har i dag hatt hawaii/bade fest i barnehagen.

I dag dro vi til byen. Vi holdt det hemmelig helt til i dag tidlig, og ungene gledet seg masse til vi skulle ta bussen.

Når vi kom til byen, dro vi til fiske markedet for å se på hummer, krabber og fisker. Og når vi så at de solgte makrellkaker måtte vi kjøpe det og smake. Så da satt vi oss på fiskebrygga og spiste makrellkaker.

Så gikk vi via Nodeviga, så på gamle båter og nye båter før vi gikk opp mot Odderøya for å nyte boller til lunch.

Alle barna lurte på om vi skulle gå til lekeplassen, så målet var å gå til lekeplassen på Tresse. Vi dro ned dit, og når vi kom ned, lurte vi på om det skulle skje noe spesielt der. Vi så en del folk, men vi gikk for å leke. Før vi plutselig innså hva vi fikk oppleve: Garden! Skal ærlig innrømme at det var nok høydepunktet for de voksne, men barna var meget fascinert der de satt foran og fulgte med på spilling, drilling og oppvisning.

Full av opplevelser, spiste vi frukt, gikk på do og dro for å finne en buss. Noen av barna assosierte det å gå til byen med å kjøpe is, så da måtte vi selvsagt kjøpe en is mens vi ventet på bussen. Og når bussen bare gikk fra oss (skjedde noe rart der, gitt), gikk vi til neste bussholdeplass før vi busset glade, fornøyde og fulle av inntrykk tilbake til barnehagen!

I dag gikk Makrell til Kjosdalen. Vi pakket alle matboksene i to sekker og alle vannflaskene i ei kasse og puttet tingene våre i ei vogn og gikk. Det var mye spennende å se på veien, blant annet en hel haug med snegler, noen hester, noen høner og en andemor med 7 små andunger.

Alle sammen gikk hele veien, vi er meget imponerte (og litt slitne) etter ca 4 km gange!!!

Tirsdagsturen denne uka gikk bort til Auglandsbukta. Vi kunne droppe flere av vognene for de store krabbebarna var klare for å øve seg på å gå uten vogn på tur og dette var de kjempeflinke til! Å holde oss inn i siden, se oss for før vi krysser en vei og holde en annen i hånda mens vi går er ting vi fikk øvd masse på.

Hva er det vi ser mye av ute i naturen på våren og på sommeren...?

Vi inviterer barn, foreldre/foresatte og søsken til sommerfest i Skårungen barnehage tirsdag 12 . juni 2018. Fra klokka 15.30

Ta med: Drikke, Grillmat, Stoler/ sitteunderlag

Barnehagen ordner griller. Hver familie griller sin mat, det er bare å begynne å grille når grillen er varm.

Vi bruker uteområdet vårt, så kle dere etter været.

Barna vil underholde med sang ca. klokken 16.15.

Det blir en egen seremoni for alle barna som begynner på skolen inne på Brakka etter felles underholdning.

Værforbehold! Vi avlyser hvis vi ikke kan være ute. Dere får da en sms.

VELKOMMEN!!

I dag dro de eldste Makrellbarna ned til brygga for å fiske krabber. Vi fikk ca 25 stk. Etterpå hadde vi krabbeløp.

I dag tidlig satte Dung seg ned og lagde krabbesnører til oss. Vi hadde bestemt oss for å gå ned til brygga og fiske krabber. Vi så at det blåste litt, men vi konkluderte med at det ikke var så ille, så når vi gikk ut av porten med redningsvester hadde vi kursen mot brygga.

Når vi nærmet oss brygga, var det bare å holde på hatten! Det blåste!!! Vi stod på toppen av brygga og konkluderte med at vi kunne ikke gå ned til sjøen. Så vi dro til Storenes i stedet for og lekte der.

En flott dag, men det ikke alltid dagene går som vi planlegger!!

I dag tok vi båten ut til Bragdøya og gikk over til Langøya. Det var ca en km.

Vi hadde snakket om at vi skulle gå over broa en stund, så barna gledet seg veldig. De lurte på om trollet bodde under broa, og det fikk vi svar på når vi skulle hjem.

På Langøya var det et fjell vi gikk oppover og hadde utsikt over byen, før vi fant skyggen og spiste mat.

En flott dag med masse tur, en del maur, vardebygging (hvem klarer å bygge høyest) og bare rett og slett en fin dag!!!

I går, tirsdag, hadde vi sykkeldag i barnehagen. Vi tegnet løype på parkeringsplassen, og alle som ville fikk lov til å sykle der. Det var veldig gøy!

På ettermiddag gikk vi ut til veien og heiet på syklistene i Tour des Fjords. Det var mest spennende med alle motorsyklene og alle bilene med sykler på taket!

Vi avsluttet dagen med en liten gjeng på Storenes for å se på en stor båt som lå mitt i vannet.