Vågsbygdveien 63 4622 Kristiansand Vis på kart
mtotfls
02030405060708
30310102030405

I dag har taskekrabbene vært på en fin tur til Pers Have. Der er det veldig lenge siden vi har vært, og det var spennende med et "nytt" turmål :-)

Tirsdag 24. oktober er det FN-dagen, og vi inviterer alle familier til kafé og basar i barnehagen, kl 1530-1700.

Alle inntekter går til FORUT barneaksjonen. Kontant eller Vipps.

Vi minner om planleggingsdager i Skårungen barnehage torsdag 19. og fredag 20. oktober. Barnehagen er stengt disse dagene.

Personalet skal ha planleggingsdagene sammen med personalet i Karuss barnehage. Torsdag skal vi jobbe med IKT i barnehagen, beredskapsarbeid, FLiK - pedagogisk analyse og avdelingsvis planlegging.

Fredag skal alle i barnehagene på Sørlandsk lærerstevne på UiA. Vi skal kurses om den reviderte Rammeplanen for barnehagen av Kari Pape som er en nasjonal ressurs på dette området.

I den siste tiden har vi hatt et båtprosjekt på Bragdøya. Vi har hatt ulike innfallsvinkler der alt har dreid seg om båt. Vi har studert båter, malt båter, sett på båter på Ipaden, hatt samlinger om båter og så avsluttet vi prosjektet med ei barkebåtfestivaluke. Da lagde alle hver sin båt som vi til slutt sjøsatte. Vi har hatt fokus på språket og prøvd å benevne og lære så mange nye ord og begreper som mulig. Masse lek , læring og moro for store og små.

I dag pakket vi sekken og gjorde oss klar til langtur. Og det ble virkelig en langtur! Vi fant ut at de hadde gått ca 5 km til sammen + det de lekte. Så kan være det blir slitne barn i kveld.

Vi hadde en kjempe fin dag på Myren Gård. Det er en flott plass og leke, og et stort område som man kan boltre seg på. Vi fant et lite skogholt innimellom trærne som vi brukte som spiseplass og samlingsplass.

Det var stor stas med statuen (en vannfontene som var slått av), sevje på trærne, pinner, kongler og alt det andre gøye vi fant.

I dag hadde vi lyst til å gå en litt lengre tur enn Storenes, som var planlagt. Så vi dro til Skyllingsheia. Det ligger bak Pers Hage, og vi brukte ca 45 minutter på å gå dit. Det er en fin lekeplass der, og ungene var helt i 100 når vi kom opp dit. Det var noen andre barn som var der når vi kom, så for å skille barna, tok vi av vestene mens vi var der. De lekte med både hverandre og med barna i den andre barnehagen.

En fin tur, og ingen av de hadde lyst til å gå tilbake!

Her kommer noen bilder fra uka vår på Makrell.

Tirsdag var 3 åringene i barnehagen på besøk til Vågsbygd tannlegeklinikk. Der fikk de høre litt om tenner og prøve tannlegestolen. Det var veldig spennende! Etter på fikk de frukt, namm.

Et lite innblikk i hva vi har gjort den siste måneden på Krabbe

Forrige torsdag og i dag var i Kjosdalen. Vi fant en flott plass, og har hatt to fine turer dit. Første dagen var vi inne i skogen. Da var det litt vanskelig å gå i det høye gresset. Andre dagen var vi mest ute. Da var gresset klippet og vi kunne være der og ha ulike ringleker.

Bjørnebær er noe som er veldig populært, og det er masse bjørnebær der vi var. Ungene gaper og spiser, mens vi voksne plukker og gir.

Rammeplanen sier: Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring.