Meny
Velg avdeling Forside
Gosen barnehage Gosenlund 14 4041 Hafrsfjord Telefon: 51913267 Send oss e-post
Haugtussa barnehage Åroliljastien 2 4021 Stavanger Telefon: 51913315 Send oss e-post
Havhesten barnehage Professor Olav Hanssensvei 12 4021 Stavanger Telefon: 51913612 Send oss e-post
Krabat barnehage Kjell Arholms gate 26 Stavanger Telefon: 51913612 Send oss e-post
Madlavoll barnehage Professor Olav Hanssensvei 4021 Stavanger Telefon: 51912633 Send oss e-post
Redaktør: Margareth Olsen
Logg inn
Logg inn
Hvem bor under steinen her?

Ingen tvil om at sesongen for insekter og andre småkryp er godt i gang!

Hver gang vi er ute kommer barna og vil ha hjelp til å snu noen steiner, og begeistringen er stor når det er noe som kravler og kryper under! Meitemarker, snegler, skrukketroll, svarte biller, tusenbein, skolopendere, larver, edderkopper og mange andre kryp i ulik størrelse lever under der. Vi løfter forsiktig opp, og de som vil får holde i hånden. Vi er veldig forsiktige med de, og legger de fint tilbake før vi snur steinene på plass igjen. 

Vi leser ofte i småkrypboken vår, og vi hører at barna kjapt lærer seg fakta om småkrypene. Som f.eks. at spindelvevet som edderkoppen lager er klissete, så insektene som kommer borti det setter seg fast i det. Insektene er maten til edderkoppen. 

Småkrypfigurene våre er også veldig kjekke. Vi har printet ut og laminert bilder av småkryp som vi bruker sammen med figurene. På hvilket bilde skal vepsen ligge? Her lærer barna å se kjenne igjen og se sammenheng mellom figur og bilde. Hvilke farger har insektet? hvor mange bein kan vi telle? Vi synger sanger om edderkoppen, marihønen, myggen, vepsen og flere andre. 

Med figurene som utgangspunkt har barna fått velge hvilket insekt de har lyst å lage. Vi så da på farger, antall bein og andre kjennemerker. De har malt på en halv kule (papp eller isopor), de eldste har vært med og limt på bein og øyne selv. De yngste har pekt hvor beina skal være, og har fått hjelp til limingen (varm limpistol).