Publisert: 24. mai 2024 | Sist endret: 24. mai 2024 | Forfatter: Ann Christin Myklebust

Besøk fra Geitmyra

Søm barnehage har dette året et samarbeid med Geitmyra matkultursenter for barn

Vår kjøkkenressurs Gry har deltatt på inspirasjonssamlinger og tatt med seg mange spennende oppskrifter, som hun har prøvd ut i barnehagen. 

I slutten av april var det barnas tur til å delta på kokkekurs! Ingrid fra Geitmyra kom til barnehagen med gode råvarer, lærte barna mye nytt og tilberedte et måltid sammen med dem. 
Barna fikk blant annet øve på ulike kuttegrep, og hvordan man skal holde kniven når man kutter grønnsaker.

Ingrid hadde med seg en hel sei, og barna fikk virkelig utforske denne. Kjenne på skinnet, tennene og gjellene. Se på hjerte, tunge og til og med linsa inni øyet til fisken - kjempespennende!

Maten som ble tilberedt var deilige fiskepinner og ovnsbakte rotgrønnsaker, i tillegg til råe grønnsaker og yoghurtdip. 

Maten smaker ekstra godt når man har vært med på å tilberede den selv!