Publisert: 11. februar 2025 | Sist endret: aldri | Forfatter: Tron Kjetel Kjørmo
Sunn mat i barnehagen
I Roligheden gård barnehage prioriterer vi sunn mat til barna. Kokken vår, Ines, lager mat hver dag i uken. Menyen er havregrøt, gryterett, lapskaus, laks, fiskegrateng, fiskekaker, kylling i karrysaus, forskjellige supper, alt laget «fra bunnen av» …… Foreldre og barn kommer ofte til lukten av hjemmebakt brød om morgenen. Paprika, agurk og tomat er viktig tilbehør til brødmat.
Barna lærer å smake på mat de aldri har smakt før. Hos de fleste blir grønnsaker, bønner og fisk noe de liker.
Hos de store barna forbereder Ines mat som kan være med på tur og varmes over bål eller på primus.
Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder, gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Rammeplanen for barnehager presiserer at matglede og matkultur er en slik god vane vi i barnehagen kan være med å danne. Gjennom å servere sunn mat skal vi gi barna en forståelse for hvordan dette kan bidra til god helse.
Barna har med en frukt hjemmefra. Denne samles inn og kuttes opp og deles. Da får barna smake på forskjellige frukt og det gjør ikke så mye om det en dag innimellom er tomt for frukt å ta med hjemmefra, vi deler det vi har!
Kokken vår har kontroll på allergier og andre behov barna har når det gjelder mat.