Publisert: 21. november 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Stig Edvard Andreassen
Bålmat i lavvoen
Selvgjort er velgjort som det heter.
Hver fredag lager naturgruppen "Vepsebolet" varm mat på bål/grill/primus.
Med litt planlegging er det utrolig hva som går an å lage av sunn mat på tur.
Ekstra stas er det når barna får mulighet til å være med å forberede, lage og presentere selv. Når vi kutter grønnsaker snakker vi f.eks. om farge, form, tekstur og hva de heter. Og barna får selvsagt lov til å smake litt underveis.
Ingen tvil om at aktiv deltakelse motiverer til å smake på nye ting, og barna opplever mestring og stolthet underveis og når de presenterer mat for sine venner.
"Tryllefisk i folie" er i denne varianten; seifilet bakt i folie med fiskekrydder, vårløk og smør. Samt grønnsaker bakt i folie med salt, pepper og en klatt med smør.
Sunt, bærekraftig og smakfullt.