Publisert: 21. november 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Stig Edvard Andreassen

Bålmat i lavvoen

Selvgjort er velgjort som det heter.

Hver fredag lager naturgruppen "Vepsebolet" varm mat på bål/grill/primus.

Med litt planlegging er det utrolig hva som går an å lage av sunn mat på tur.

Ekstra stas er det når barna får mulighet til å være med å forberede, lage og presentere selv. Når vi kutter grønnsaker snakker vi f.eks. om farge, form, tekstur og hva de heter. Og barna får selvsagt lov til å smake litt underveis.

Ingen tvil om at aktiv deltakelse motiverer til å smake på nye ting, og barna opplever mestring og stolthet underveis og når de presenterer mat for sine venner. 

"Tryllefisk i folie" er i denne varianten; seifilet bakt i folie med fiskekrydder, vårløk og smør. Samt grønnsaker bakt i folie med salt, pepper og en klatt med smør. 

Sunt, bærekraftig og smakfullt.