Publisert: 25. juni 2024 | Sist endret: 25. juni 2024 | Forfatter: Martha Mydland Finsådal

Bjørneklubbens miljøuke

Det var i allefall tenkt at det skulle være en uke, men på grunn av litt utfordringer med både været og store mengder mygg/knott måtte vi bruke litt lengre tid, for målet er jo å gi barna glede over og gode opplevelser med å være ute i naturen 😊
Vi tok utgangspunkt i et opplegg som heter "Naturvakt", som er utviklet ev Norsk friluftsliv med støtte fra miljødirektoratet.
Barna fikk da et brev fra ugla, som bor i et tre nær barnehagen. Ugla ber om hjelp av barna til å ta vare på naturen, og gir dem ulike oppgaver de skal løse gjennom uken. 
De har plukket søppel, lagd søppelmonster (står i gangen ved hovedinngangen om noen vil se). På naturstien lærte de om hvorfor vi må ta vare på naturen, om ulike dyr som bor i skogen her og andre viktige saker 🌳 På verdens miljødag, som er 5.juli, danset og sang vi med på den nye miljøsangen for Kristiansand kommune ( PÅ Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=2-zj3CQ5f5U ) Avslutningsfesten ble holt i en lavvo i barnehagen, med fruktfat å spise, og barna fikk utdelt diplom der de ble erklært gode Naturvakter.
Opplegget passet perfekt for oss som Miljøfyrtårn-barnehage, der et av målene er å gi barna gode holdninger og kunnskap om hvordan vi alle kan bidra til  å ta vare på miljøet 🌳👍

Martha, Fagleder