Publisert: 23. januar 2025 | Sist endret: aldri | Forfatter: Lene Homme

Førskoleklubben fikk besøk fra Geitmyra

Geitmyra matkultursenter for barn

 "Personalet skal legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna". (KD, 2017, s.50)
På menyen var det hjemmelaget fiskepinner og rotgrønnsaker, og det var barna selv som sto for matlagingen. 
Ingrid hadde med seg en nyfanget sei, og mange ulike ferske rotgrønnsaker. Barna fikk smake på gulbete, rødbete, polkabete, gulrot, kålrot, sellerirot, potet og pastinakk. I tillegg til å være med å skrelle og kutte grønnsaker, fikk barna utforske hva som er inni fisken. De som ønsket fikk se og kjenne på de ulike delene, før vi panerte filetene som vi fikk ut av fisken. 
Barna var ivrige og undrende, og det var spennende for alle å se fra reisen fra hav/jord til bord!