Publisert: 23. januar 2025 | Sist endret: 23. januar 2025 | Forfatter: Karin Strømme
Mat og måltider
Måltidet i barnehagen gir gode muligheter for læring på flere områder som for eksempel språk og samspill med andre.
Vi er også opptatt av at barna skal oppleve matglede og matmot. Barna får smake nye smaker og vi jobber målrettet for at barna skal bli modige på å smake på varierte og nye smaker. Ingen barn blir tvunget eller presset, men vi gir barna gjentatte muligheter til å øve seg på å like ny mat.
Rammeplanen sier:
Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mentalt og sosialt velvære og fysisk og psykisk helse.
Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse.
Askeladden har samarbeid med Geitmyra Matkultursenter for barn. Her deltar vi på inspirasjonssamlinger. Vi får råd og tips til å lage gode, enkle og sunne retter som passer inn i barnehagehverdagen. Alt dette bygger opp rundt Rammeplanens fagområde kropp, bevegelse, mat og helse, og myndighetenes kostråd.
Ansatte fra Geitmyra kommer også ut i barnehagen og lager spennende matretter sammen med grupper av barn.
Bente som er Askeladdens matressurs er opptatt av å bruker gode råvarer og mye grønnsaker.
Barnehagen er Miljøsertifisert og jobber for å redusere matsvinn.