Sollerudveien 22a 0283 Oslo
Telefon: 96 04 31 56 Send oss e-post
Redaktør: Rune
Logg inn på nettsiden
Logg inn her (kun for ansatte)
Om Sollerud barnehage

Med fokus på variasjon, trygghet og læring i lek ønsker Sollerud Barnehage SA å være en sterk og positiv ressurs i barnas hverdag og utvikling.

Sollerud Barnehage består av to avdelinger; Karius og Baktus. Begge avdelingene består av totalt 18 barn i alderen 2 til 6 år, og tre voksne ansatte. En pedagogisk leder og to assistenter.

Pedagogisk leder sørger for trivsel, struktur og gode rutiner på avdeling, som i samarbeid med assistentene og barna skaper en aktiv hverdag med både lek, læring og et godt tilpasset pedagogisk innhold. Gjennom varierte samarbeidsprosjekter, engasjerende samlingsstunder og fri lek utvikler barna evnen til aktiv deltagelse, samarbeid, nysgjerrighet og tålmodighet. Personlig vekst og selvstendighet hos barna er også sentrale verdier for oss i Sollerud Barnehage.

Sollerud Barnehage er Norges eneste happeningsbarnehage! Er det jul, påske, sommeravslutning, fotballcup, friluftsuke eller Halloween gjør vi i Sollerud det lille ekstra. Vi omdekorerer gjerne hele barnehagen og arrangerer alt fra julemarked, kunstutstilling og fotballcup til en av nyvinnerne: Sollerudløpet. Vi inkluderer både barn og voksne til å bidra slik at vi skaper uforglemmelige kvelder for både små og store. Innsamlede penger under større happenings har de siste årene gått til «prosjekt Sollerud Kindergarten Tanzania». Hvilke andre barnehager kan vise til at de har vært med å bygge en barnehage i Afrika med plass til 120 barn?

Nå har vi "prosjekt kunstgressbane" for nærmiljøet og Sollerud Barnehage. Flere happenings vil bli ordnet for å skaffe midler til dette.

Hver tirsdag pakker avdelingene sekk og niste og drar på tur. Om det er en ekskursjon ut i naturen, potetplukking hos bonden eller fag-dag på teknisk museum sørger vi for nye spennende inntrykk og erfaringer barna kan ta med videre. Sollerud barnehage SA er en foreldredrevet andelsbarnehage som har vært i drift siden 1998 og drives etter lov om barnehager og følger samtidig vedtekter for Sollerud Barnehage SA. Sollerud barnehage har fokus på et godt kosthold og skal være en miljøvennlig etablering. Vi er syv ansatte med ulik bakgrunn, utdannelse, styrker og erfaringer – vi utfyller hverandre og representerer et bredt spekter av kunnskap, interesser og filosofi. De ansatte blir tett fulgt opp av daglig leder via samtaler, personalmøter, fagmøter, kurs, studieturer som gjør oss til et helt unikt team og et godt sammensveiset team med barna i fokus. Gode relasjoner til foreldre er essensielt og vi ønsker dere velkommen til Sollerud Barnehage!

Sollerud Barnehage - en raus og glad barnehage